ДОБРУ КЊИГУ ЧИНИ ДОБАР ЧИТАЛАЦ.

Ралф Волдо Емерсон

Кутак за најмлађе

 

НАСЛОВ:  Невидљива птица
АУТОР: Љубивоје Ршумовић
ИЗДАВАЧ: Лагуна

Сви знамо ове стихове: дете није дете, играчка за стрине и тете; дете је дете, да га волите и разумете. Они и многе друге римоване и прозне цаке илустроване једнако штосним цртежима налазе се у Невидљивој птици – још једној незаобилазној књизи из детињства сваког детета.

 

НАСЛОВ: Деца Бестрагије
АУТОР: Урош Петровић
ИЗДАВАЧ: Лагуна

„У та времена Балкан беше смутна ветрометина. Границе бејаху дивље, крхке и порозне, те су се разнолика људска и нељудска створења смуцала скровитим стазама живописног полуострва, сејући унаоколо заметке свакојаких проклетстава и чуда...“

Ово је прича о тајни, давно зачетој и никада раније испричаној.

„Полазећи од загонетне скраћенице на почетку романа и крећући се ка њеном разрешењу на самом крају, Петровић гради свој беспрекорно компоновани роман као духовиту, на моменте страшну и потресну причу о судбини својих јунака и њиховом сазревању и самоспознаји. Оригиналан, жив, маштовит, његов роман чува неугаслу чаролију пустоловине и носи темељну поруку да живот јесте авантура у коју треба улазити отворених очију, мисли и срца и тежећи складу с другим људима и природом.“
Љиљана Пешикан-Љуштановић

 

НАСЛОВ: Миа и змајево младунче
АУТОР: Изабела Мон
ИЗДАВАЧ: Лагуна

Пети део хит серијала Миа и ја.

Полети с Миом у царство вилењака и једнорога!

Оливер, ждребе једнорога, пресрећан је што је стекао новог другара: Плавка, змајево младунче. Али змајеви одводе Оливеровиг новостеченог друга у своју пећину. Нажалост, том приликом односе и део тако драгоцене трубице!

Заједно са Јуко и Моом, Миа прати змајеве до њихове мрачне пећине. Срећом је змајић Плавко једно паметно мало створење!

По идеји Герхарда Хана

 

 

НАСЛОВ: Тајне вештине Марте Смарт
АУТОР: Урош Петровић
ИЗДАВАЧ: Лагуна

Спремите се за најзанимљивију ноћ у животу!

Ово је трећи део хит серијала за све узрасте, започетог књигом Мистерије Гинкове улице. Сваки од делова представља посебну целину и уводи читаоце у другачију врсту пустоловине. Прве две књиге су већ овенчане наградама „Невен“, „Доситејево перо“ и „Гордана Брајовић“, које се додељују за најбољу књигу године, а приче о Мартиним мистеријама се већ читају и прате и у другим земљама Европе.

Марта, зеленокоса девојчица која живот посматра на свој, сасвим посебан начин, решила је да својим пријатељима приреди једну чаробну, тајанствену ноћ. Откривањем својих тајних вештина, повешће и њих и вас у незаборавну авантуру пуну зачуђујућих трикова и мистериозних појава.

Шта се крије иза свих невероватних чуда приказаних током те Богојављенске ноћи? Одговори су негде међу корицама ове књиге, и могу се прочитати само на један необичан начин – помоћу огледала! И оно најважније – уз њу се може научити и како да се, кад год се пожели, од сасвим обичног дана направи празник који се памти читавог живота!